Tanıtım filmi 1990’lardan günümüze kadar önemini korumaktadır. Tabi ki o dönemden bugüne dek değişen tek şey videoların kalitesi değil, aynı zamanda yayın mecraları da oldu. Compact Disk’ler tarih oldu, Youtube şenlendi. Geçmişte firma videolarının olduğu flash bellekler veya cdler kargo ile müşteriye gönderilirken şimdi elinizin altında bilgisayardan milyonlarca kişiye zahmetsiz bir şekilde ulaştırabiliyorsunuz. Peki internette tanıtıcı videonuzun paylaşımının maliyeti nedir? Açıklıyorum sıfır. Hatta Youtube gibi platformlardan yayınladığınız videoların izlenme oranlarına bağlı olarak para bile kazanabilirsiniz. Bakınız yeni bir kazanç kapısı. Firmanıza yaptıracağınız tanıtım filmi çekimi ile firmanızı tanıtacağınız gibi aynı zamanda prestij de kazanacaksınız. Web sitenizde, sosyal medya kanallarınızda, Youtube – Vimeo gibi video portallarında, fuarlarda ve toplantılarda tanıtım filminiz ile efor sarfetmeden hızlı ve pratik bir şekilde markanızı tanıtacaksınız.

İyi bir Tanıtım Filmi Nasıl Olur?

Firmaların yaptığı en büyük hata, çalıştırdıkları bilgi işlem veya İK gibi konumlardaki personellerine tanıtım filmi sorumluluğunu yüklemektir. Oysa ki ajanslar içerisinde bile tanıtım filmi veya videography alanları tüm birimlerden ayrılır. Bu alanda sektörel tecrübe ve estetik göze sahip kişilerce çekilmesi gerekmektedir. Siz arkanıza yaslanın, marka reklamınızı yönetmen ve ekibi yapsın. Sadece kamera kullanma becerisi değil, senaryo ve kurgu akışı da uzmanlık gerekmektedir. Tanıtım filmi ve reklam gibi alanlar baştan sona bütünlük gerektirmektedir. Metin yazarlığı, senaryo, ışık, ses, kamera yönetimi, oyuncu yönetimi, sahne yönetimi, post prodüksiyon aşamalarının her biri puzzle’ın birer parçalarıdır. Bu demek oluyor ki birinin çıkması akışın başarısını bozacaktır. Unutulmamalıdır ki video veya fotoğraf başlı başına bir sektördür.

“Tanıtım Filmi Karar ve Hazırlık Aşamaları”

Tanıtım filmi çektirecek firma öncelikle reklam ajansının briefleri ile yayın alanına karar vermelidir. Fuarda ve toplantıda yayınlanacak film, teorik olarak aynı gözükse de teknik olarak farklı altyapıya sahiptir. Tanıtım filminin süresi, seslendirme, yazı, görüntü çözünürlüğü gibi detaylar bu aşamada belirlenir. Filmin yönetmeni, ürün veya firmanın analizini yapar. Kullanılacak ekipman ve buna bağlı olarak ekip oluşturulur. Senaryo ve çekim senaryosu yazılarak prodüksiyon aşamasına geçilir.
Ürün tanıtımı, havadan çekim, fabrika çekimi, organizasyon veya etkinlik çekimi, fabrika tanıtımı, hizmet tanıtımının her biri farklı içerik ve tekniğe sahiptir.

“Tanıtım Filmi Fiyatları”

Daha önce de bahsettiğimiz gibi tanıtım filmi çekimlerinde bir çok detay bulunmaktadır. Ekip, ekipman, gün sayısı, oyuncu, seslendirme, dekor, stüdyo, film süresi, animasyon ve post prodüksiyon içerikleri tanıtım filminin fiyatını belirler. Bu alanda sabit bir fiyat broşürü hiçbir şartta sağlıklı olmayacaktır. Tecrübe ile kalite doğru orantılı olduğu gibi, kalite ile de fiyatlandırma doğru orantılır.
image