Tanıtım filmi çektirmeye karar veren her firma öncelikle arama motorlarında Tanıtım Filmi Fiyatları veya Tanıtım Filmi Çekimi anahtar kelimeleriyle arama yapar. Ardından karşısına çeşitli reklam ve prodüksiyon firmaları çıkacaktır. Nasıl her restaurantın ürün tadı farklıysa her reklam ajansının da tarzı farklıdır. Öncelikle bu reklam ve prodüksiyon ajansları arasında kendi tarzınıza uygun olan firmayı seçmelisiniz.
Yüksek Kare Film, müşterilerine güncel kalite vaad eder. Genç, dinamik ve yaratıcı ekibi ile sizin ihtiyacınıza uygun, sizi yansıtan reklam senaryosu oluşturur. Bu senaryo neyi içerir? Firmanızın çıkarları doğrultusunda işleyişinizi ele alarak giriş – gelişme – sonuç bazında çekim planlamasını içerir. Hedef kitlenize ve yayın mecranıza uygun olarak gerekli görüldüğü durumda seslendirme metni veya spot başlıklar oluşturulur. Standar tanıtım filmi kurgusunun dışında bir senaryo oluşturulacaksa buna karar verilir. Biz, her zaman dinamik tanıtım filmleri yapmayı amaçlarız. İstatistikler göstermektedir ki uzun ve sıkıcı tanıtım filmleri, izleyicinin dikkatini toplamasını engeller.
Kısa ve vurucu tanıtım filmleri her zaman müşterilerimize ilk tavsiyemiz olmuştur. Ortalama 1 dakika ile 4 dakika arasındaki tanıtım filmleri, izleyicinin algısını en üst seviyede tutmaktadır. Fon müziğinin, firmanın marka kimliğini ve karakteristik özelliklerini yansıtmasına önem veririz. Bunun yanı sıra etkili, dinamik ve tempolu olmalıdır. Farklı yayın mecralarında kullanılacağı ön görülerek kesinlikle telif hakkını elimizde bulundurduğumuz fon müziğini kullanmaktayız. Seslendirmeyi her tanıtım filminde kullanmamaktayız. İçerdiği bölüm sayısı fazla olan filmlerde seslendirme kullanmak, süreyi en az iki katına çıkarmaktadır. Müziğin de etkisini kaybetmesine sebep olabilir. Ayrıca fuarlarda ses açılamadığı için seslendirme önemini kaybedecek, kurgu anlamsızlaşacaktır. Bu tür reklam ve tanıtım filmlerinde spot başlıklar kullanarak yazı ile desteklemekteyiz. Fakat sektöre ve içeriğe bağlı olarak seslendirmenin artı değer kattığı tanıtım filmleri de mevcuttur. Eğer ki seslendirme tercih edilecekse kesinlikle profesyonel bir seslendirmenle çalışılmalıdır.
Aslında Her Büyük Makine İyi Değildir
Malum 2020 yılındayız. Teknolojiyi takip ederek buna uygun kalitede ekipmanlar kullanmak önemlidir. Günümüzde 4K, 6K, 8K gibi çözünürlük boyutlarının olduğunu düşünürsek minimum Full HD (1920*1080) çekim yapabilme kapasitesine sahip profesyonel makinelerle çekimler yapılmalıdır. Son yıllarda DSLR makinelerin de yaygınlaşmasıyla birlikte fotoğraf makinesi ölçüsünde cihazlar sektörde yerini almıştır. Bunun sebeplerinden biri de daha az ve hafif malzeme ile daha yüksek kalite çıkarma çabasıdır. Ekipmanlar gün geçtikçe küçülerek hem zamandan tasarruf ettiriyor hem de daha küçük ekip avantajı sağlıyorlar. Steadicam’ler ve şaryolar yerini gimballere bırakmış, büyük ışıklar ise yerini LED ışıklara bırakmıştır. Unutmayın ki büyük cihazlar asla kalite demek değildir. Hatta kimi zaman gördüğümüz bir olay da büyük düğün kameralarının, sinema kamerası olarak müşteriye dayatılma çabasıdır. Teknolojinin bu denli geliştiği bu çağda droneler bile iki kişinin taşıdığı büyüklükten bir el büyüklüğüne kadar inmiştir.